English Version Ελληνική Έκδοση Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Επικοινωνία Facebook Youtube LinkedIn
Εξειδικευμένη Αναζήτηση 
Ποιότητα
Αμεροληψία
Επιστημονικότητα
Τεκμηρίωση
Παρεμβατικότητα
Back

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις σε συνεργασία με το LE:NOTRE INSTITUTE διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS 2016 με τίτλο «Από τη Φύση στον Πολιτισμό» στο Ξενοδοχείο Coral Beach Hotels and Resorts στις 16-20 Μαρτίου 2016.

Το 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS πρόκειται να αποτελέσει για το 2016 τη δυναμική ετήσια συνάντηση όλων των Σχολών Αρχιτεκτονικής Τοπίου καθώς και των συναφών σχολών σε θέματα Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής, Περιβάλλοντος και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών. Το Συνέδριο θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης. Τέλος, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μιχαλάκης Λεπτός και ο πρόεδρος του LE:NOTRE καθηγητής Richard Stiles, ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης και επίτιμος πρόεδρος του LE:NOTRE INSTITUTE θα καλωσορίσουν τους συνέδρους.

Το FORUM θα συντονίζει η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Συνέδριο μπορείτε να βρείτε: http://forum.ln-institute.org/


Στη 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS θα συμμετέχουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές (Keynote speakers) και θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην αστική και περιαστική ανάπτυξη, στον αειφόρο τουρισμό, στην πολιτιστική κληρονομιά και στις δυνατότητες Προστασίας και Διατήρησης Αγροτικού/ Δασικού Τοπίου και Ανάπτυξης των Οικισμών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές (Keynote speakers) είναι:
1. Prof. Kathryn Moore, Birmingham School of Architecture and Design και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων Τοπίου (International Federation of Landscape Architects)
2. Marcο Visconti (http://www.mvarchitects.it/), Αρχιτέκτονας Διεθνούς φήμης που σχεδίασε το περίπτερο των Αραβικών Εμιράτων της EXPO στο Μιλάνο το 2016)
3. Prof. Stefano Della Torre, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου του Μιλάνο
4. Prof. Simon Bell, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Estonian University of Life Scienceso και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαικών Σχολών Αρχιτεκτονικής Τοπίου (European Council of Landscape Architecture Schools ECLAS)
5. Καθηγητής Σπύρος Αμούργης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο California State Polytechnic University και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
6. Hanne Bat, Danish Centre for Rural Research
7. Χρίστος Χριστοδούλου, Αρχιτέκτονας, Πρόεδρος της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Κύπρου
8. Αννίτα Δημητριάδη, Αν. Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ
9. Φαίδων Ενωτιάδης, Στέλεχος του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως
10. Δρ. Μαρίνα Σολομονίδου Ιερωνιμίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων
11. Αντρέας Χρίστου, Προιστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Δασοκομίας του Τμήματος Δασών.

Περισσότερες πληροφορίες για πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στο: http://forum.ln-institute.org/programme/agenda/

Οι προηγούμενες διοργανώσεις του LE:NOTRE FORUM (Antalya 2012, Rome 2013, Sarajevo 2014 and Buckharest2015) αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην Ευρώπη σε θέματα που αφορούν το αστικό, το αγροτικό και το πολιτιστικό/πολιτισμικό τοπίο με στόχο την αειφορική ανάπτυξη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από πόλεις της Ευρώπης καθώς και το ισχύον καθεστώς στην Κύπρο και καινοτομίες και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την αστική, τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις και στην περιφέρεια, και την αειφορία. Σύσσωμη υπήρξε η παρουσία Δημάρχων & ανώτατων εκπροσώπων από δεκάδες Δήμους, υψηλόβαθμων αξιωματούχων από συναρμόδια Υπουργεία, υψηλόβαθμων εκπροσώπων από πολλούς θεσμικούς φορείς, Πανεπιστήμια και από τουλάχιστον 70 χώρες από όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς κλάδους.

Το 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS αποτελεί μια ευκαιρία για να ενώσει κατά το 3ήμερο των εργασιών του όλους τους ενδιαφερόμενους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους που ασχολούνται με το τοπίο και το περιβάλλον αντίστοιχα από senior εκπροσώπους και decision makers Κυβερνητικών Φορέων & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έως υψηλόβαθμα στελέχη των κυριότερων εκπροσώπων του κλάδου. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε στελέχη μίας ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων:

  • Ακαδημαϊκούς & Ερευνητές
  • Φοιτητές
  • Διδακτορικούς φοιτητές
  • Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη ΟΤΑ
  • Αρχιτέκτονες, Αρχιτέκτονες Τοπίου, Πολεοδόμους, Μηχανικούς & Μελετητές
  • Στελέχη Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Πόλεων
  • Ειδικούς συμβούλους


Το LE NOΤRE LANDSCAPE FORUM PAFOS 2016 επίσης περιλαμβάνει :
1. Διεθνή φοιτητικό Διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα και τα βραβεία του οποίου θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου: http://forum.ln-institute.org/get-involved/student-competition-llf-2016/)
2. Πρόσκληση για κατάθεση Posters (μέχρι την 29η Φεβρουαρίου) τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά των βιβλίων του Συνεδρίου . http://forum.ln-institute.org/get-involved/poster-competition/
3. Πρόσκληση για κατάθεση poster από Υποψήφιους Διδάκτορες (μέχρι 1η Μαρτίου) τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά των βιβλίων του Συνεδρίου: http://forum.ln-institute.org/get-involved/doctoral-colloquium/

Ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές θα συμμετάσχουν στις παρακάτω θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια του FORUM:
• Αστική και περιαστική ανάπτυξη: Προσβασιμότητα των πεζών στην Πάφο (Urban growth and peri-urban sprawl: Walkability in the everyday landscape of Paphos)
• Αειφόρος Τουρισμός: Ανάπτυξη παραλιακού Μετώπου και ξενοδοχειακών μονάδων (Sustainable tourism:Waterfront and Hotel Resorts)
• Πολιτιστική Κληρονομιά: Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου (Heritage and identities: Kato Paphos Archaeological Park)
• Αγροτικός και φυσικός χώρος : τοπίο, οικονομία, τοπική παραγωγή τροφίμων, αγροτικό τοπίο στους παραδοσιακούς οικισμούς οικισμούς (Rural change:landscapes, circular economy and local food production: rural landscape in vernacular settlements )

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στο: http://forum.ln-institute.org/registrationllf2016/

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι το ΕΤΕΚ.

Tags: Αρχιτεκτονική, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Περιβάλλον, Πολιτιστικά, Συνέδριο
Cyta RCB Bank Modesoft

 

 

Το ΕΤΕΚ στον Τύπο
Εγγραφή στο Newsletter
Πληρώστε ηλεκτρονικά τη συνδρομή σας.

 

 

Copyright © ETEK 2018 All Rights Reserved
Disclaimer | Privacy