English Version Ελληνική Έκδοση Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Επικοινωνία Facebook Youtube LinkedIn
Εξειδικευμένη Αναζήτηση 
Ποιότητα
Αμεροληψία
Επιστημονικότητα
Τεκμηρίωση
Παρεμβατικότητα
Back

Το Διεθνές Κέντρο για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, CICOP (Centro Internazionale per la Conservazione del Patrimonio) με έδρα τη Φλωρεντία της Ιταλίας, διοργάνωσε για πρώτη φορά το 2011 τη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης στη Φλωρεντία με θέμα “Permanent maintenance of the small historical centers”. Στόχος της BRAU είναι να αναπτύξει το διάλογο μεταξύ επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της συντήρησης και αναβάθμισης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς διαμέσου ενός διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου και στοχευμένων εκδηλώσεων, όπως διοργάνωση ημερίδων και έκθεση έργων αποκατάστασης με σκοπό την προβολή της τοπικής άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς εκ μέρους των συμμετεχόντων χωρών. Πρόεδρος του International Centre for the Conservation of the Architectural Heritage – CICOP καθώς και της BRAU διατελεί η Ελληνίδα Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, κ. Νίνα Αβραμίδου.

 

Το Κυπριακό ICOMOS έχει αναλάβει την οργάνωση της συμμετοχής της Κύπρου στην BRAU4, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί έκθεση από 15 έως 30 Απρίλιου 2018 στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Επιπλέον, μεταξύ 15-17 Απριλίου αναμένεται να διεξαχθεί διήμερο συνέδριο με θέμα «Η Κρυμμένη Πολιτιστική Κληρονομιά: Κάτω από την Θάλασσα, Κάτω από την Γη και εντός των Κτηρίων».

 

Η έκθεση παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες/πόλεις που συμμετέχουν με έργα, ενώ παράλληλα διοργανώνονται και πλείστες άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως ημερίδες και πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα. Στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο αναμένεται να παρουσιαστούν έργα Κυπρίων συμμετεχόντων, καθώς επίσης και έργα όλων των συμμετεχόντων που εκπροσωπούν τις χώρες/πόλεις που πρόκειται να λάβουν μέρος στην Μπιενάλε BRAU4. Σημειωτέον δε, τα εν λόγω έργα, θα εκτίθενται παράλληλα και σε όλες τις άλλες χώρες/πόλεις που συμμετέχουν στην Μπιενάλε.

 

Την έκθεση και το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Κυπριακό ICOMOS με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, το ΤΕΠΑΚ, το Δημαρχείο Λευκωσίας, το ΕΤΕΚ και τον ΠΟΑΚ.

 

Η BRAU4 θα τιμήσει τη Ρέα Τάσσιου, Πολιτικό Μηχανικό και σύζυγο του καθηγητή κ. Θεοδόση Τάσσιου, η οποία απεβίωσε πρόσφατα. Επίτιμοι πρόεδροι της BRAU4 θα είναι ο καθηγητής κ. Θεοδόσης Τάσσιος και ο δρ. Χάρης Τζάλας.

 

Στην έκθεση υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής είτε μέσω εισήγησης σχετικής προς τις θεματικές της BRAU4, είτε μέσω παρουσίασης τριών πανέλων Α1 σχετικής δουλειάς σας, είτε τέλος μέσω συνδυασμού των παραπάνω. Επιπλέον, ανακοινώσεις μπορούν να γίνουν και σε άλλες πόλεις που συμμετέχουν εκτός Κύπρου.
Όσον αφορά στους φοιτητές, υπάρχει διαγωνισμός στον οποίο δύνανται όλοι ανεξαιρέτως να λάβουν μέρος.

 

Οι ενδιαφερόμενοι εισηγητές μπορούν να στείλουν τίτλο και περίληψη της ανακοίνωσής τους (έως 1 σελίδα σε ελληνικά και αγγλικά: 350 λέξεις στην ελληνική και 350 λέξεις στην αγγλική γλώσσα) το αργότερο μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2017 σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο doc/docx ή pdf) στην ηλεκτρονική διεύθυνση president@icomos.org.cy και pissur@cytanet.com.cy, προς διευκόλυνση του καλύτερου συντονισμού εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής. Στην περίληψη θα πρέπει να αναφέρεται σε ποιά από τις τέσσερις θεματικές της BRAU ή τις τρείς του συνεδρίου υπό τον τίτλο «Η Κρυμμένη Πολιτιστική Κληρονομιά: Κάτω από την Θάλασσα, Κάτω από την Γη και εντός των Κτηρίων» επιθυμείτε να λάβετε μέρος. Οι τέσσερεις θεματικές ενότητες της BRAU4 είναι:
1. Permanent maintenance of small historic towns,
2. Complex Restoration Monumental,
3. Strategies for the reappropriation of abandoned buildings located in urban and extra-urban areas; industrial archeology.
4. Interventions on the modern architectural heritage

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν εκθέτοντας τη δουλειά τους, παρακαλούνται να προσδιορίσουν σε ποιά θεματική εντάσσονται.
Οι εκθέτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, εάν το επιθυμούν.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες/λεπτομέρειες για την BRAU4 αλλά και το συνέδριο. Λεπτομέρειες συμμετοχής καθώς και το τί πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε πανέλο σε περίπτωση έκθεσης μελέτης. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προδιαγραφές του φοιτητικού διαγωνισμού.

http://www.cicop.net/joomla/
http://www.cicop.net/hch/
http://www.cicop.net/hch/nicosia/
http://www.cicop.it/brau/en/brau4-hch-inauguration-cyprus/
http://www.cicop.it/brau/en/brau4-student-competition/

Tags: ICOMOS, Αρχιτεκτονική, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Συνέδριο
Cyta RCB Bank Modesoft

 

 

Το ΕΤΕΚ στον Τύπο
Εγγραφή στο Newsletter
Πληρώστε ηλεκτρονικά τη συνδρομή σας.

 

 

Copyright © ETEK 2018 All Rights Reserved
Disclaimer | Privacy