English Version Ελληνική Έκδοση Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Επικοινωνία Facebook Youtube LinkedIn
Εξειδικευμένη Αναζήτηση 
Ποιότητα
Αμεροληψία
Επιστημονικότητα
Τεκμηρίωση
Παρεμβατικότητα
Back

Με συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίστηκε σήμερα ο κύκλος επαφών με κοινοβουλευτικά κόμματα που εγκαινίασε το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου. Οι συναντήσεις άρχισαν την περασμένη βδομάδα με συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, ενώ στις 31 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

 

Στην ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνονται οι προτάσεις του ΕΤΕΚ για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και κυρίως του κλάδου της οικοδομικής βιομηχανίας, καθώς και εισηγήσεις του Επιμελητηρίου για ανακοπή της αυξητικής τάσης της ανεργίας στους κλάδους μηχανικής.

 

Σημαντικό θέμα που θέτει το ΕΤΕΚ στο τραπέζι των συναντήσεων είναι και η προσπάθεια του για προώθηση κανονισμών που να αφορούν ελάχιστες υπηρεσίες στους κλάδους της μηχανικής, και αντίστοιχες συνιστώμενες αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του ΕΤΕΚ ενημέρωσαν για την μονομερή απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων να προχωρήσει στην ετοιμασία πρότασης για τροποποίηση της νομοθεσίας του ΕΤΕΚ για απάλειψη της σχετικής πρόνοιας, με επίκληση σχετικής πρόνοιας του Μνημονίου με την Τρόικα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημερώθηκε επίσης για το γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του Υπουργείου, αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ είχε συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικα κατά την οποία υποστήριξε, με επιτυχία, την επιχειρηματολογία του σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους η εν λόγω τροποποίηση δεν θα έπρεπε να προωθηθεί και ότι επήλθε συμφωνία για διαβούλευση πριν από την πιθανή προώθηση των σχετικών κανονισμών, η οποία αναμένεται να διατυπωθεί στο αναθεωρημένο κείμενο του μνημονίου.

 

Δύο άλλα θέματα που επισημαίνονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο στις συναντήσεις είναι ακόμα δύο τροποποιήσεις της περί ΕΤΕΚ Νομοθεσίας. Η μία αφορά την τροποποίηση άρθρου που αφορά τους μηχανικούς που υπηρετούν στη δημόσια και την εκπαιδευτική υπηρεσία. Η δεύτερη τροποποίηση αφορά αίτημα του ΕΤΕΚ ώστε να του δοθεί η ευχέρεια να ενοποιεί, διαχωρίζει, καταργεί ή υποδιαιρεί τους κλάδους μηχανικής επιστήμης στο μητρώο μελών του, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της διαφορετικότητας που προκύπτει από τα πτυχία που προσφέρονται από διάφορα πανεπιστήμια.

 

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΤΕΚ, Α’ Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ήταν εποικοδομητική και είχε ως κυρίαρχο θέμα την επανάκτηση της αξιοπιστίας της οικοδομικής βιομηχανίας.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τόνισε την εκτίμηση και τον σεβασμό του προς το έργο που επιτελεί το ΕΤΕΚ. «Είναι ένας θεσμός», είπε, «που βοήθησε πάρα πολύ τον τόπο μας».

 

 

Tags: Ανακοίνωση ΕΤΕΚ, Συναντήσεις
Images
Cyta RCB Bank Modesoft

 

 

Το ΕΤΕΚ στον Τύπο
Εγγραφή στο Newsletter
Πληρώστε ηλεκτρονικά τη συνδρομή σας.

 

 

Copyright © ETEK 2018 All Rights Reserved
Disclaimer | Privacy