English Version Ελληνική Έκδοση Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Επικοινωνία Instagram Facebook Youtube LinkedIn
Εξειδικευμένη Αναζήτηση 
Ποιότητα
Αμεροληψία
Επιστημονικότητα
Τεκμηρίωση
Παρεμβατικότητα
Back

Η εταιρεία σχεδιασμού, κατασκευής και συντήρησης κήπων, Green Forest, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Ενεργειακός/Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Υπαίθριων Χώρων και Τοπιοτέχνηση», την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, 17:00, στη Δημοσιογραφική εστία στη Λευκωσία και το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, 10:30, στο Πάρκο Ελεούθκια στην Αναρίτα.

 

Στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση του επιστημονικού κόσμου της Κύπρου σε θέματα βιοκλιματικού σχεδιασμού υπαίθριων χώρων και παθητικών ενεργειακών κτιρίων, επιλογής φυτών ανάλογα με τις απαιτήσεις τους καθώς και σύγχρονες τεχνικές μόνωσης κτιρίων μέσω κάθετων κήπων και φυτοδωμάτων.

 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου και απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανικούς περιβάλλοντος.

 

ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ,ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3/2014, ΕΙΤΕ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΣΤΟ 99303567 ΚΑΙ ΣΤΟ info@greenforest.com.cy.

 

 • Ημερ. διεξαγωγής: Παρασκευή 7 Μαρτίου (17:00) στη Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία και Σάββατο 8 Μαρτίου (10:30) στο Πάρκο Ελεούθκια, Αναρίτα.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας
Δημοσιογραφική εστία, Λευκωσία: Παρασκευή 7/3/2014

 • 17:00-17:30: Εγγραφή και καφές καλωσορίσματος.
 • 17:30-18:00: «Βιοκλιματικές κατευθύνσεις για ανάπλαση δημόσιων χώρων: κατευθύνσεις, οφέλη, τεχνικές λύσεις», από την Δρ. Δημούδη Αργυρώ.
 • 18:00-18:30: «Βιοκλιματικές αναπλάσεις και βελτίωση μικροκλιματικών συνθηκών στον αστικό ιστό των πόλεων Σερρών και Πτολεμαΐδας», από τις κα. Δημούδη Σοφία και κα. Ταμιωλάκη Άννα Μαρία του αρχιτεκτονικού γραφείου Architects 4-19.
 • 18:30-19:00: «Σχεδιασμός κάθετων κήπων και φυτοδωμάτων: μία σύγχρονη λύση για το αστικό τοπίο», από τον Δρ. Παναγιώτη Νεκτάριο.
 • 19:00-19:30: «Σύγχρονη τοπιοτέχνηση: Επιλογή φυτών, υδατικές και εδαφολογικές ιδιαιτερότητες των φυτών της Κύπρου», από τον Γεωπόνο κο. Τρύφωνα Τρύφωνα.
 • 19:30-20:00: Συζήτηση: Ερωτήσεις, απόψεις, συμπεράσματα
 • 20:00: Θα ακολουθήσει δεξίωση με δείπνο στο χώρο της Δημοσιογραφικής Εστίας.

 

Πάρκο Ελεούθκια, Αναρίτα: Σάββατο 8/3/2014

 • 10:30-11:00: Εγγραφή και καφές καλωσορίσματος.
 • 11:00-11:30: «Βιοκλιματικές κατευθύνσεις για ανάπλαση δημόσιων χώρων: κατευθύνσεις, οφέλη, τεχνικές λύσεις», από την Δρ. Δημούδη Αργυρώ.
 • 11:30-12:00: «Βιοκλιματικές αναπλάσεις και βελτίωση μικροκλιματικών συνθηκών στον αστικό ιστό των πόλεων Σερρών και Πτολεμαΐδας», από τις κα. Δημούδη Σοφία και κα. Ταμιωλάκη Άννα Μαρία του αρχιτεκτονικού γραφείου Architects 4-19.
 • 12:00-12:30: «Σχεδιασμός κάθετων κήπων και φυτοδωμάτων: μία σύγχρονη λύση για το αστικό τοπίο», από τον Δρ. Παναγιώτη Νεκτάριο.
 • 12:30-13:00: «Σύγχρονη τοπιοτέχνηση: Επιλογή φυτών, υδατικές και εδαφολογικές ιδιαιτερότητες των φυτών της Κύπρου», από τον Γεωπόνο κο. Τρύφωνα Τρύφωνα.
 • 13:00-13:30: Συζήτηση: Ερωτήσεις, απόψεις, συμπεράσματα
 • 13:30: Θα ακολουθήσει δεξίωση με μεσημεριανό φαγητό και ξενάγηση στο πάρκο.

 

Εισηγητές
1) Δημούδη Αργυρώ (MSc, PhD), Πολιτικός Μηχανικός και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με εξειδίκευση σε θέματα βιοκλιματικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Μέλος της ομάδας σύνταξης των Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ (Τ.Ο.ΤΕΕ) για τον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΚΕΝΑΚ). Ενεργειακή σύμβουλος σε κτιριακά έργα και αναπλάσεις υπαίθριων χώρων. Το επιστημονικό της έργο σε ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και υπαίθριων χώρων έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά βιβλία (Passive Cooling of Buildings), διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.


2) Παναγιώτης Νεκτάριος (MSc, PhD), Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου με επαγγελματική πείρα αρχιτεκτονικής τοπίου και διαμόρφωσης κάθετων κήπων και φυτοδωμάτων (συμπεριλαμβανομένης της πράσινης στέγης Μουσικού Μεγάρου Αθηνών). Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετείχε σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων τοπιοτέχνησης και αρχιτεκτονικής τοπίου ως εισηγητής ενώ είναι κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά του κλάδου.

 

3) Άννα Μαρία Ταμιωλάκη και Δημούδη Σοφία (Architects 4-19), Αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και κατασκευεών με έδρα την Αθήνα και εμπειρία σε θέματα βιοκλιματικών αναπλάσεων. Μεταξύ άλλων έχουν προχωρήσει σε προτάσεις για Βιοκλιματική Ανάπλαση υπαίθριων χώρων στον αστικό ιστό των πόλεων Σερρών και Πτολεμαϊδας, οι οποίες και προκρίθηκαν για υλοποίηση με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-13».


4) Τρύφωνας Τρύφωνα (BSc, MSc), Γεωπόνος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής και συντήρησης κήπων Green Forest, αναγνωρισμένης με βραβείο Καινοτομίας 2009-10 και Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2012-13. Έχει εμπειρία 25 χρόνων στη παραγωγή και επιλογή φυτών στις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου καθώς και στη τοπιοτέχνηση, στο σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση χώρων πρασίνου. Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Γεωπόνων Πάφου.

 

Εκτενέστερα βιογραφικά σημειώματα για τον κάθε εισηγητή.

 

Tags: Εκπαίδευση, Ενέργεια, Συνέδριο
Knauf CYS Peletico AGC

 

 

Το ΕΤΕΚ στον Τύπο
Εγγραφή στο Newsletter
Πληρώστε ηλεκτρονικά τη συνδρομή σας.
    

--------------------------------

Copyright © ETEK 2019 All Rights Reserved
Disclaimer | Privacy