Μικρές Ιστορίες από Μπετόν | 1η εκδήλωση στο Κτήριο Ένωσης Νέων ΤΡΑΣΤ
Προσκαλείστε στην πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις «Μικρές Ιστορίες από Μπετόν», που διοργανώνονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς που φέτος έχει ως θέμα «Κληρονομιά σε κίνδυνο: Αναβίωση, Ανθεκτικότητα, Αναστοχασμός.»
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΕΤΕΚ με πρωτοβουλία της Επιστημονικής Επιτροπής Προστασίας Κτηρίων του 20ου αιώνα από Οπλισμένο Σκυρόδεμα. Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστημίου Κύπρου (Ερευνητική Ομάδα USHer), και υποστηρίζεται από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Docomomo Cyprus.
Μια σειρά από συζητήσεις και ξεναγήσεις σε κτήρια του 20ού αιώνα από οπλισμένο σκυρόδεμα στην Κύπρο, με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τη μοντέρνα αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας και να αναδείξουμε την αξία της, μια κληρονομιά που συνεχίζει να αμφισβητείται.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Ένωσης Νέων ΤΡΑΣΤ (1960), ένα σημαντικό έργο της αισθητικής του Μοντερνισμού στην Κύπρο, και το τελευταίο έργο του αρχιτέκτονα Πόλυ Μιχαηλίδη. Σε μια περιοχή όπως το κέντρο της Λευκωσίας, που δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις για πολυώροφη ανάπτυξη, η ανάδειξη της αξίας ενός κτηρίου τέτοιας κλίμακας παραμένει σημαντική.
Ημερομηνία: 19/09/2026 (Σάββατο)
Ώρα: 10:30-12:30
Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων, Κτήριο Ένωσης Νέων ΤΡΑΣΤ
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/w85jDSum6u8b1Dfq8
