«Στην αυλή της Κλέλιας»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025, σε συνεργασία με τους φίλους της Κλέλιας Πετρίδου, διοργανώνει στις 3 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, τη συναυλία «Στην αυλή της Κλέλιας» με τη σπουδαία ερμηνεύτρια και συνθέτρια Νένα Βενετσάνου.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Κλέλιας Πετρίδου, που απεβίωσε το 2023, μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στη μουσική αλλά και στον αγώνα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ως αρχιτέκτονας και μέλος της κοινότητας των μηχανικών, εργάστηκε με όραμα για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη, αφήνοντας πίσω της έργο που τιμά τόσο τον άνθρωπο όσο και την επιστήμη.
Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης και στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, συνδέοντας την τέχνη με τον κοινωνικό σκοπό.