Δημοσίευση
Διαδικτυακό Σεμινάριο ΕΤΕΚ-ΚΟΔΑ με θέμα «Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Εργαλείου για την εκτίμηση των παραγόμενων από έργα Α.Κ.Κ.
Το ΕΤΕΚ και ο ΚΟΔΑ συνδιοργανώνουν σεμινάριο για την παρουσίαση ηλεκτρονικού εργαλείου για την εκτίμηση των παραγόμενων από έργα Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Κ.Κ.).
Επί του προκειμένου, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις) Κανονισμούς του 2023, που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 13.04.2023, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης του έργου να διασφαλίσει ότι ο μελετητής έχει εκτιμήσει και υπολογίσει τις ποσότητες και τα είδη των αποβλήτων κατά το στάδιο της μελέτης του έργου. Σύμφωνα με τους υπό αναφορά Κανονισμούς, απαιτείται επίσης όπως στις τεχνικές προδιαγραφές προκήρυξης να ενσωματώνεται δελτίο ποσοτήτων της κοστολόγησης της διαχείρισης των παραγόμενων ΑΚΚ.
Συνεπώς, σκοπός του σεμιναρίου είναι όπως γίνει επεξήγηση της χρήσης του εργαλείου (διαδικτυακής πλατφόρμας) που αναπτύχθηκε από τον ΚΟΔΑ με σκοπό να διευκολύνει το έργο των μελετητών σε ότι αφορά τη εκτίμηση των παραγόμενων από τα έργα Α.Κ.Κ. αλλά και στην ύπαρξη ομοιόμορφης προσέγγισης για το υπό αναφορά θέμα. Το εργαλείο στοχεύει επίσης στην ενημέρωση του Τμήματος Περιβάλλοντος σχετικά με τη διαχείριση Α.Κ.Κ. στα υπό ανέγερση έργα.
Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30.04.2025 στις 16:00-18:00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.
Δήλωση Συμμετοχής: H δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για να είναι δυνατή η παρακολούθηση του σεμιναρίου και γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου.
Εισηγήτρια: Ανθή Χαραλάμπους, Σταύρος Στυλιανού
Αναλυτικό Πρόγραμμα:
16:00-16:10
|
-Χαιρετισμός Προέδρου ΕΤΕΚ -Χαιρετισμός Προέδρου ΚΟΔΑ |
16.10-17.00 |
Παρουσίαση Κανονισμών για τη Διαχείριση ΑΚΚ και ο ρόλος των μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών, Ανθή Χαραλάμπους |
17.00-17:30 |
Παρουσίαση ηλεκτρονικού εργαλείου (διαδικτυακής πλατφόρμας) για την εκτίμηση παραγόμενων από έργα Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Κ.Κ.) – Σταύρος Στυλιανού |
17:30-18:00 |
Ερωτο-απαντήσεις - Συζήτηση |
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.
Η Ανθή Χαραλάμπους είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Μηχανική, Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1997 σε περιβαλλοντικά έργα στο εξωτερικό και έκτοτε εργάζεται στους τομείς της ενέργειας και περιβάλλοντος, έχοντας αναλάβει υπεύθυνα καθήκοντα σε σημαντικούς οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σήμερα, είναι Διευθύντρια της συμβουλευτικής εταιρείας για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος ideopsis Ltd και ιδρύτρια του περιβαλλοντικού ΜΚΟ ΚυκλΟΙΚΟδρόμιο. Δραστηριοποιείται ενεργά στην τυποποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα Τυποποίησης για την κυκλική οικονομία και άλλες διεθνείς επιτροπές. Το 2021 διορίστηκε στο European Industry Advisory Forum, ενώ το 2022 εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (2022-2024). Συμμετέχει ως Μέλος στην Επιτροπή Ενέργειας του ΕΤΕΚ. Είναι επίσης Μέλος της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Διεθνούς Συμμαχίας Γυναικών (2023-2025).
Ο Σταύρος Στυλιανού είναι Προγραμματιστής εφαρμογών (software developer) με μεταπτυχιακό στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) από το Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον, με έμφαση σε περιβαλλοντικές εφαρμογές. Από το 2008 εργάζεται στο αντικείμενο εφαρμογών GIS για περιβαλλοντικά προβλήματα και ΑΠΕ, ενώ διαθέτει εξειδίκευση σε προγραμματισμό, διαχείριση δεδομένων και τεχνολογίες οπτικοποίησης. Έχει την δική του εμπορική επωνυμία LemοnHub και από την ίδρυση της ideopsis, συμμετέχει ως μόνιμος εξωτερικός εμπειρογνώμονας.