Δημοσίευση

Ενδιαφέροντα θέματα στο περιοδικό Μάϊου του ΕΤΕΚ

Ενδιαφέρουσα θεματολογία περιλαμβάνει το περιοδικό Μάϊου #299 του ΕΤΕΚ, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Μεταξύ άλλων, το τεύχος  Μάϊου περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τις εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για την αδειοδότηση διατηρητέων οικοδομών, την ίδρυση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής Προσβασιμότητας, την αντίθεση του Επιμελητηρίου με την πρόταση μείωσης των ελάχιστων εμβαδών οικιστικών μονάδων κατά 15%, τις άδειες λειτουργίας κέντρων αναψυχής και .α.

Το άρθρο της συντακτικής επιτροπής αναφέρεται στο φλέγον θέμα του ανοίγματος της λεωφόρου Μακαρίου για οχήματα. «Η προχειρότητα και η πολιτική του ράβε-ξήλωνε μας εκθέτει διεθνώς, καθώς και στην ΕΕ που συγχρηματοδοτεί τα έργα με εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες που ζούμε και εργαζόμαστε στις πόλεις μας. Να βάλουμε λίγο πράσινο, να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον με λιγότερα καυσαέρια και θόρυβο, λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο, ευχάριστο περπάτημα και ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως το τόλμησαν και το πέτυχαν και άλλες, μεγάλες πόλεις στο εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην εφαρμογή αυτής της προσέγγισης. Φαίνεται όμως ότι δεν διαθέτουμε το βασικό και στοιχειώδες που είναι το όραμα και ο σεβασμός στον άνθρωπο. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ή μάλλον μπορεί να εξηγηθεί, ότι δηλαδή μεμονωμένα συμφέροντα έχουν τη δύναμη να επικρατήσουν και να επιβάλουν τη θέλησή τους στους δημοτικούς άρχοντες και, μέσω αυτών, στην κοινωνία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο το οποίο φέρει τον τίτλο: «Πισωγύρισμα, επιπολαιότητα, συμφέροντα ή τι;..». Το άρθρο υπογράφει ο κ. Στέλιος Αχνιώτης, Πολιτικός Μηχανικός.

Στο τεύχος #299 περιλαμβάνονται επίσης αξιοσημείωτα άρθρα / αναλύσεις τα οποία καταπιάνονται με φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους δραστηριοποίησης του ΕΤΕΚ αλλά και την κοινωνία ευρύτερα, όπως:

  • ISO 50001: Καθοριστικό Εργαλείο για την Ενεργειακή Απόδοση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς διαμορφώνει το μέλλον των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και των εργαζομένων

 

Διαβάστε εδώ το τεύχος Μάϊου