- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΤΕΚ
- ΜΕΛΗ
- ΚΟΙΝΟ
- ΕΓΓΡΑΦΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δημοσίευση
Μη απαιτούμενες οι διαβουλεύσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΑΗΚ για πολεοδομικές αιτήσεις που εμπίπτουν στην Εντολή 1/2022
- 13/03/2024
- Νέα
- Νομοθεσίες / Άσκηση Επαγγέλματος
Το ΕΤΕΚ, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με επιστολή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ημερομηνίας 25.10.2023, με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων με την Εντολή 1/2022, για όσες πολεοδομικές αιτήσεις υποβάλλονται με την ειδική διαδικασία της Πολεοδομικής Βεβαιότητας (Εντολή 1/2022) δεν απαιτείται η υποβολή των διαβουλεύσεων με ΑΗΚ και Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεδομένου ότι οι διαβουλεύσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο θέματα που εξετάζονται με την υποβολή αίτησης για άδεια οικοδομής.
Σημειώνεται πως οι περιπτώσεις που απαιτείται η εξασφάλιση αριθμού διαβούλευσης Δ για αναπτύξεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Εντολής 1/2022, είναι εάν το υπό ανάπτυξη τεμάχιο εμπίπτει σε κάποια ειδική ζώνη/περιοχή και απαιτούνται οι απόψεις συγκεκριμένου Τμήματος/Υπηρεσίας (π.χ. Τμήμα Αρχαιοτήτων).