Ντίνος Νικολαίδης

Ντίνος Νικολαίδης

Γεννημένος στην Λεμεσό, αποφοίτησε με άριστα από το E’ Γυμνάσιο το 1977.

Παντρεμένος με την Ναταλία Νικολαΐδου, έχουν τρία παιδιά τον Αντώνη, την Μαριλένα και την  Αλεξάνδρα, Είναι και οι τρείς παντρεμένοι.

Εκτός από τα Ελληνικά, μιλά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Ρωσικά.

Υπηρέτησε στην εθνική φρουρά σαν ανθυπολοχαγός, και έφεδρος υπολοχαγός μέχρι το 2012.

Το 1979 -1985 σπουδάζει Μηχανολογία στην Γερμανία με Κρατική Υποτροφία και αποκτά τον τίτλο, Dipl.Ing, Msc Μηχανολόγος μηχανικός. Το 1996 αποκτά τον τίτλο του Ευρωμηχανικού, Eur.Ing.

Εργάστηκε σαν Αρχιμηχανικός στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου από την ίδρυση του το 1986 – 2013. Ακολούθως ιδρύει το συμβουλευτικό γραφείο NDA Engineering, στην Λεμεσό με κύρια ασχολία στα θέματα Ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές και Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ασφάλειας και Υγείας, Ποιότητας, με Επιθεωρήσεις και Πιστοποιήσεις στην βιομηχανία και τις μηχανολογικές μελέτες.

Συνεργάζεται με την TÜV Rheinland Group as Local expert for Emission Control and Energy systems, με την Lahmeyer International και την Ramboll UK για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Είναι μέλος του Τεχνικού επιμελητηρίου Κύπρου ΕΤΕΚ. Το 2003- 2011 εκλέγεται πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής στην Λεμεσό και από το 2011 εκλέγεται στο Γενικό Συμβούλιο στον κλάδο της Μηχανολογίας. Το 2017 εκλέγεται μέλος στην διοικούσα επιτροπή του ΕΤΕΚ και το 2020 επανεκλέγεται μέλος στο Γενικό Συμβούλιο. Μετέχει ενεργά σε διάφορες επιτροπές εργασίας και προεδρεύει της Επιτροπής Ενεργειακής πολιτικής, ΕΞΕ/ΑΠΕ, ΦΑ.

Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής της FEANI, Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων των Μηχανικών.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου (ΣΜΜΗΚ- ΣΕΜ) του οποίου είναι αντιπρόεδρος, μέλος του Συνδέσμου Συμβούλων Μηχανικών Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Ενέργειας, ΣΜΗΜΕ και του  Συνδέσμου Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου (ΣΑΥΚ).

Το 2012 εγκρίνεται και  εγγράφεται μέλος του ASHRAE.

Μετείχε ενεργά στα θέματα της Παιδείας, από διάφορες θέσεις στους συνδέσμους γονέων και το 2002 -2004 εκπροσώπησε την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Γονέων, EPA.

Από το 2003 μέχρι το 2014 διορίζεται μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας, ΚΟΠΠ, που είναι ο εθνικός φορέας διαπίστευσης.

Είναι αντιπρόεδρος του ΚΣΙΑ, μέλος του ΔΣ του ΓΣΟ και του ΔΣ του ΚΥΚΠΕΕ.

Είναι Ενεργειακός Ελεγκτής, επιθεωρητής Λεβήτων και συστημάτων κλιματισμού και εγκεκριμένος διαχειριστής εγκαταστάσεων φθοριούχων αερίων.

Είναι εγκεκριμένος σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας & Υγείας, ΕΞΥΠΠ και εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Αρχιεπιθεωρητή Εργασίας.

Εγγεγραμμένος Πραγματογνώμονας στο Μητρώο του ΕΤΕΚ, εγγεγραμμένος Διαμεσολαβητής στο μητρώο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εγκεκριμένος Εκπαιδευτής από την ΑνΑΔ.

Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής στην Υπηρεσία Ενέργειας για την Εναρμόνιση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Θέσπιση Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Αερίων του Θερμοκηπίου, ETS, στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Είναι εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου στην ευρωπαϊκή επιτροπή προτύπων CEN/CLC/JWG1 για δημιουργία του προτύπου «Energy Audits» και από το 2016 εκπρόσωπος στην CEN/CLC/JWG9 για δημιουργία του προτύπου «Energy Measurement Plan for Organizations »  και της CEN/CLC/JTC14  «Energy Management, Energy Audits, Energy Savings».

Διοργάνωσε και συμμετείχε σε πάμπολλα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό είτε σαν ομιλητής είτε σαν συμμετέχων.

Είναι πρόεδρος της Παράλληλης Βουλής για το Περιβάλλον την Οικολογία-Αειφορία και την Υγεία

                                                        

Eur. Ing. Ντίνος Νικολαΐδης Dipl. Ing. MSc

Κολωνακίου 7 – Τηλ: 25315146 - 99607670, φαξ: 25313913

Email: ndinos@cytanet.com.cy