Ελίζα Βασιλείου

Ελίζα Βασιλείου

Η Ελίζα Βασιλείου γεννήθηκε το 1978 στη Λεμεσό ενώ κατάγεται από το κατεχόμενο Πέλλα-Πάις της Κερύνειας.  Αποφοίτησε από το Λύκειο Πέτρου και Παύλου και το 1997 ξεκίνησε τις σπουδές της στον κλάδο Μηχανολογίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Arizona State University των ΗΠΑ απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα αποκτώντας πτυχίο BScE στον κλάδο Μηχανολογικής Μηχανικής.  Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές της απονεμήθηκε το ΜΒΑ από το University of Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει δίπλωμα με άριστα στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία από τον Nebosh, Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2006 εργάζεται στην εταιρεία Chr. Mavromatis (pumps) Ltd και κατέχει σήμερα τη θέση του Διευθυντή Λειτουργιών.  Διδάσκει επίσης σε κολλέγιο μαθήματα Υδραυλικών και Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας.

Με την ένταξη της στον Σύνδεσμο Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου το 2007, εκλέχτηκε ως μέλος του Δ.Σ αναλαμβάνοντας τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων.  Το 2009 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου ενώ από το Μάιο του 2012 υπηρετεί τον Σύνδεσμο από τη θέση του Προέδρου.

Είναι μέλος του ΓΣ του ΕΤΕΚ από το 2014, διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου και σήμερα κατέχει τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου ΕΤΕΚ.

Είναι μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας και μέλος της Επιτροπής Ενεργειακών Ελεγχτών.

Είναι νυμφευμένη και κατοικεί στη Λευκωσία.