Χρύσανθος Πισσαρίδης

Χρύσανθος Πισσαρίδης

Αποφοίτησα από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας  και έκανα μεταπτυχιακό στην Συντήρηση στο Πανεπιστήμιο Πάντοβας και στην συνέχεια ειδίκευση στην Αρχιτεκτονική καταγραφή πληροφοριών στην Συντήρηση στην Ρώμη. Παρακολούθησα σεμινάρια τόσο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως Trimed, Euromed III και Rehabimed όσο και στο πλαίσιο  επαγγελματικής κατάρτισης  στην Κύπρο.

Ασχολούμαι από το 1988 με μελέτες ιδιωτικών και Δημόσιων έργων, συντηρήσεων και μουσειολογικών μελετών. Είμαι στενός συνεργάτης του Κέντρου Πολιτιστικής κληρονομιάς και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου. Εκπόνησα πολλά δικοινοτικά έργα συντήρησης για την UNDP.

Είμαι Προέδρος του ICOMOS – Κύπρου,  ταμίας του ΣΑΚ, μέλος του Δ.Σ του Π.Ο.Α.Κ και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ. Συντονίζω την Επιτροπή Μνημείων του ΕΤΕΚ και είμαι μέλος στην επιτροπή ειδικότητας Αρχιτεκτονικής.  Είμαι επίσης μέλος στην Ε.Κ.Σ, ΚΕΣΔΜΑ, Soc.Dante Alighieri, Leonardo Da Vinci και ΓΕΟΔΟΜΩ Είμαι  εγγεγραμμένος στο μητρώο Ερευνώντων λειτουργών, κατηγόρων, πραγματογνωμόνων και κριτών σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς του ΕΤΕΚ καθώς και μέλος στις παράλληλες βουλές Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Είμαι εγγεγραμμένος στο μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ειδικεύτηκα  σε Ιατρικές Διαμεσολαβήσεις.

Είμαι ambassador in Tourism,  μέλος της επιτροπής για την εκπροσώπηση των Κύπριων Αρχιτεκτόνων στην Μπιενάλε Βενετίας και στην εθνική επιτροπή για την διοργάνωση των Ημερών Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Έχω κερδίσει τον διαγωνισμό για την αποκατάσταση του Παλαιού Σχολείου σε Μουσείο Φραγκουλίδη  και  βραβευθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Επικουρικό διδακτικό έργο στο Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.  Είμαι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Αρχιτέκτονες+ Μηχανικοί» και αρθρογραφώ τόσο στον Δημόσιο τύπο όσο και στα επαγγελματικά περιοδικά των οργανώσεων μας.

Είμαι νυμφευμένος με την ‘Αννα Μαρία Ωραιοπούλου και έχω δύο ανήλικα παιδιά τον Χριστόδουλο και την Ρεγγίνα Ασσάνω.